Lauswolt

11/06/05

Home
About Flying Drivers
Hall of Fame
Results
Het Rijk van Nijmegen
St. Nicolaasga
Herckenbosch
Durbuy
Nunspeet
Lauswolt
Sluispolder
Zoetermeer
Fine Courses
Bunnik Invitational

 

"Koele Kim spurt naar eindzege in Friese Lauswolt !"

Beetsterzwaag, 9 juli 2004 - Van onze verslaggever ter plaatse

Het openingstoernooi in Nunspeet heeft met Lauswolt een waardige opvolger gevonden. Kim van der Does liet in de twaalfde editie van de Flying Drivers Cup de overige deelnemers een straatlengte achter zich.

De recalcitrante Van der Does

Erg lang heeft latend kampioen Groenewegen niet kunnen genieten van de trofee, die hij na het toernooi in Nunspeet mee naar huis mocht nemen. Reeds zes weken na Nunspeet, vormde op vrijdag 9 juli het Friese landgoed Lauswolt het strijdtoneel van de tweede editie van de Flying Drivers Cup in 2004. Hiermee wordt, na een mager seizoen 2003, de trend gezet om meer dan twee toernooien per seizoen af te werken in ere hersteld.

Na een wat rommelige ontvangst, waarbij Van der Does traditioneel op de valreep arriveerde, kon het 9 man sterke deelnemersveld om 10 uur 30 locale tijd van start. De weersverwachtingen gaven al enige dagen voordien aan dat het een natte wedstrijd zou gaan worden. Deze voorspelling bleek niet waar te zijn en de meesten van het deelnemersveld konden de 18 holes zonder noemenswaardige nattigheid afmaken.

De verwachtingen waren hooggespannen niet in de laatste plaats omdat de wedstrijd zich mocht verheugen op drie veelbelovende rookies in het deelnemersveld. Na een aantal jaren afwezigheid, mengt de Haagse Wilco Zwerus zich weer onder de deelnemers. Ook Kees van Beek, die zich dit seizoen tot te harde kern donderdagavond spelers blijkt te ontpoppen, zag zijn kans schoon om een gooi te doen naar de felbergeerde FD Cup. Robert Cras tenslotte leek op voorhand over goede papieren te beschikken om de cup thuis op de schoorsteenmantel te mogen plaatsen. Dit vermoeden werd volledig gegrond verklaard toen na 18 holes de scores werden opgemaakt.

Van de oude garde beet "Smooth" Eugene Rudolf startend vanaf handicap 16 samen met Robert (hcp 26) het spits af. Beide spelers dreven elkaar naar respectabele scores, uiteindelijk goed voor respectievelijk de derde en tweede positie in het eindklassement. In de tweede flight speelden voormalig kampioenen Van Dijk en Claassen een degelijke partij golf. Met name Claassen werd op voorhand als een van de favorieten voor de overwinning gezien door aansprekende resultaten in de aanloop naar het toernooi. De druk van het moeten presteren zou mogelijk een oorzaak geweest kunnen zijn voor een toch wat teleurstellende 4e positie. Van Dijk leverde een degelijke partij golf en plaatste zich daarmee op de 5e positie in het eindklassement. De enige driebal van de dag werd gevormd door Wilco, Kees en Norbert. Het bleek geen gemakkelijke dag te worden voor de heren die na een langdurige studie van het locale houtwerk en de Friese flora zich uiteindelijk naar de laatste drie plaatsen toespeelden.

 

Lauswolt

De laatst startende flight bestond uit Kim van der Does en Michel Groenewegen. Beide heren, beschikkend over een handicart, reden in een moordend tempo over de Friese baan. Met name het gegeven dat Kim niet zelf zijn tas moest dragen en derhalve zijn traditionele inzinking in de tweede negen kon afwenden, zou volgens de analisten een mogelijke verklaring kunnen vormen voor het onverwacht goede presteren van Van der Does. Voor Groenewegen mocht dit echter niet baten en hij kon het aansprekende resultaat van eind mei niet evenaren. Hij eindigde de dag op de zesde positie. Van der Does speelde zich vanaf hcp 33 naar het exorbitante aantal van 45 punten en nam daarmee de cup naar Amsterdam.

Kampioen Van der Does en Groenewegen

Home | About Flying Drivers | Hall of Fame | Results | Het Rijk van Nijmegen | St. Nicolaasga | Herckenbosch | Durbuy | Nunspeet | Lauswolt | Sluispolder | Zoetermeer | Fine Courses | Bunnik Invitational

This site was last updated 03/23/05