Sluispolder

11/06/05

Home
About Flying Drivers
Hall of Fame
Results
Het Rijk van Nijmegen
St. Nicolaasga
Herckenbosch
Durbuy
Nunspeet
Lauswolt
Sluispolder
Zoetermeer
Fine Courses
Bunnik Invitational

 

Nieuw FD record:

"Eerste drievoudig winnaar FD-cup !!!"

Alkmaar, 29 april 2005 - Van onze verslaggever ter plaatse, B. Bunnik

Vrijdag 29 april jl. was het dan zo ver. Er werd eindelijk weer gestreden om de Flying Drivers Cup ! Dat het een memorabele dag vol records en emotie zou worden kon toen nog niemand vermoeden...

Norbert Deelstra had als meest recente winnaar van 'Edda Huzid', gekozen voor de fraaie kaaspolderbaan 'Sluispolder', in het door hem zo geliefde Alkmaar (zijn eigen woonplaats houdt hij als een ware Geert Wilders angstvallig geheim).

Eigenlijk zou deze match al eind 2004 hebben plaatsgevonden, maar door veel afzeggingen en miscommunicatie was Norbert genoodzaakt het toernooi te verplaatsen naar 2005. Voeg daar een verschuivend 'Bunnik Invitational' toernooi aan toe en een nieuwe Calimero was geboren. Norbert's 'wond' was duidelijk nog niet genezen, zo bleek o.a. wel uit de dringende toon van zijn uiteindelijke uitnodiging.

Dit kon jammer genoeg niet verhelpen dat een aantal 'hardcore' FDers zich last-minute toch nog afmeldden: Martijn vanwege zijn ophanden zijnde huwelijk, Eugene moest op de Europese tour spelen en Kim moest eindelijk eens werken maar kon dat niet combineren met de vele pre-Koninginnedag feesten.

Uiteindelijk betraden 6 trouwe deelnemers in de mist het clubhuis voor de bekende koffie, maar zonder gebak (naar goed Amsterdams gebruik: zelf halen en vooral de bediening niet storen of met hen praten).

Daar wachtte ook gelijk de eerste verassing: Marketing & Evenementen tycoon Hans van Dijk liet zich voor het eerst sinds 2 jaar weer zien én deelde hoogwaardige sponsorartikelen uit. Daarnaast was de aanwezigheid van Maurice-caribean connection-Janssen een feit, aangevuld met de vier trouwe  'huisdieren' van het FD genootschap Norbert Deelstra, Michel Groenewegen, Robert Cras en Bob Bunnik.

Het was eminent dat Michel aanvoelde dat hij slechts 1 overwinning nodig had om het magische record van 3 FD-cup overwinningen neer te zetten. Zenuwachtig schuifelde hij op zijn stoel heen en weer, om vervolgens in de inmiddels doorgebroken zon als eerste langdurig te gaan inslaan. De rest van de groep moest duidelijk rekening houden met een 'man on a mission'.

Om stipt 12.01 uur vertrok de flight van Norbert (hcp 28), Hans (hcp 28) en Maurice (hcp 30). Aangemoedigd door een stralende zon en enkele club-bejaarden, werden dapper de drivers getrokken en vlogen de eerste ballen richting dames-tee... maar net niet ver genoeg.

Het werd al snel duidelijk dat deze groep het edele golf spel benaderde als een socialistisch lesbisch kringgesprek en vrolijk keuvelend iedere slag op iedere fairway, iedere tee en iedere green uitvoerig met elkaar besprak. Dit gebrek aan focus en daadkracht kon toch geen winnaar opleveren, of wel ?

De tweede groep, op de eerste tee (!) al te laat door het wachten, mistte dus hun starttijd van 12.08 uur maar werden nog steeds aangemoedigd door steeds nerveuzer kijkende bejaarden: Robert (hcp 25), Michel (hcp 34, jawel) en Bob (hcp 22) lieten hun drivers professioneel vlammen.

Robert's hockey slag bleek nog steeds zeer effectief, Michel's houten 3 vloog weer ouderwets 230 meter en Bob kon de topvorm van Prise D'eau de eerste holes eenvoudig vasthouden.

Door het tempo van de eerste flight formeerde zich al gedurende de eerste holes diverse 16-ballen achter groep 2, wat niet wegnam dat toch al na 2 uur de 'turn' naar hole 10 werd gemaakt.

Daar aangekomen beschouwde Maurice het meertje op links als GUR (plons = vrije drop, dichter bij de hole, toch?), Norbert benutte elke meter van zijn geliefde Alkmaar (zigzag) en Hans stond extreem relaxed te swingen als een echte Ernie Els-cloon. Dit ondanks continue en hinderlijke mobiele telefoongesprekken van Maurice met de minister van Ethiopië en andere prospects.

Ook in groep 2 begon zich een patroon af te tekenen, Groenwegen stond gigantisch te vlammen om na iedere perfecte slag irritant te blijven benadrukken dat hij niet goed kon chippen en putten.  Robert speelde ook indrukwekkend maar iets te wisselend en Bunnik's swing ging langzaam op in rook na hole 6.

Door Groenewegen's afleidingsgeleuter was het op de tee van de prachtige 18e hole nog steeds niet duidelijk hoe het er voor stond: gadegeslagen door alle clubleden (die hadden uit frustratie door het lage tempo de baan maar afgesneden en zaten al op het terras) sloegen Groenewegen/Cras/Bunnik drie giga-drives perfect midden tussen de eerste flight. Hulde, hulde, hulde!

Uiteindelijk stapte Groenewegen zelfs gedesillusioneerd en onbevredigd van de 18e green, nadat diverse vervolgslagen de magnetische werking van water hadden ondervonden. Hij kon geen punten meer maken en speelde de hole niet eens uit.

Echter, in de rook van Cubaanse sigaren kwam er een verassende uitslag naar voren: 1. Michel (31 punten), 2. Robert (29 punten), 3. gedeeld door Maurice & Norbert (28 punten), 4. Hans (24 punten) en 5. hekkesluiter Bob (22 punten).

Groenewegen's 'mission' is dus geslaagd en hij heeft als alleenheerser het absolute FD record in handen!! Met zijn herwonnen zelfvertrouwen en swing lijkt hij bovendien dé te kloppen man voor de rest van het seizoen! Met uitzicht op een ultiem FD record van 4 overwinningen zal hij zich scharen bij grootheden als Lance Armstrong en Tiger Woods, dus 'watch your back' !

Tenslotte een uitvoerig hulde en complimenten aan Norbert voor de organisatie en originele prijzen !!! Michel gaat de beker opnieuw bestickeren, maar zal vanwege diverse zwangerschappen pas ná de zomer de volgende FD cup organiseren.

Daarom zal Bunnik een interim hoogte stage organiseren in Mei/Juni als alternatief, Maurice gaat u allen berichten over een buitenland golf tripje in het najaar!

Home | About Flying Drivers | Hall of Fame | Results | Het Rijk van Nijmegen | St. Nicolaasga | Herckenbosch | Durbuy | Nunspeet | Lauswolt | Sluispolder | Zoetermeer | Fine Courses | Bunnik Invitational

This site was last updated 11/06/05